ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΡΕΛΙΩΝ ΒΑΡΕΛΕΠΟΙΪΑ ΔΑΛΛΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΡΕΛΙΩΝ ΒΑΡΕΛΕΠΟΙΪΑ ΔΑΛΛΑ

ΔΑΛΛΑΣ Ο.Ε.

Η εταιρία Δάλλας Ο.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες του ελληνικού κλάδου βαρελοποιίας όπου διακρίνεται για την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων της. Το κύρος και η αξιοπιστία της έχουν αναγνωριστεί στα 50 και πλέον χρόνια λειτουργίας της, ενώ συνεχίζει να «χτίζει» την εξέλιξη της με σταθερά και σίγουρα βήματα.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1935 και τώρα πλέον διοικείται από την 4η γενιά της οικογένειας Δάλλα. Καθώς η παραγωγή αυξανόταν συνεχώς, οι εγκαταστάσεις μεταφέρθηκαν το 1990 από την περιοχή του Μετσόβου, όπου η παραγωγή γινόταν χειροποίητα, σε νέες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 13ο χλ. της παλιάς εθνικής οδού Μετσόβου-Ιωαννίνων (Εγνατία Οδός, κόμβος Χρυσοβίτσας) όπου με την βοήθεια πλέον της τεχνολογίας δημιουργήθηκε μια σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακή βαρελοποιία.


Η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή:Όλα τα προϊόντα μας καλύπτουν διεθνή πρότυπα ποιότητας καθώς επίσης και πιστοποίηση κατά ISO 9001:2008. Όλες οι πρώτες ύλες των προϊόντων προέρχονται κυρίως από την οροσειρά της Πίνδου καθώς και από Ρουμάνικα Δάση (Ρουμάνικη Δρυς) και είναι οικολογικές και πλήρως ανακυκλώσιμες ενώ Ιδιόκτητα φορτηγά μεταφέρουν τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού.


Στην εταιρία μας έχουμε πάντα στο επίκεντρο τον πελάτη και βασικός σκοπός μας είναι η μεγιστοποίηση της ικανοποίησης του. Η χρήση των πλέων σύγχρονων και αυτομάτων συστημάτων παραγωγής, η εξειδίκευση του προσωπικού και η χρήση των καλυτέρων ποιοτικά υλικών εξασφαλίζουν στους πελάτες ένα άριστο προϊόν.


ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο προπαππούς, Γιάννης Δάλλας, ξεκίνησε να φτιάχνει βαρέλια στο Μέτσοβο λίγο πριν από τον πόλεμο. Δύσκολα και σκληρά χρόνια, αλλά υπήρχε μεγάλη ζήτηση από όλα τα γύρω χωριά για βουτσέλες (νεροβάρελα) από οξιά και κρασοβάρελα από ρόμπολo (είδος λευκόδερμου πεύκου), πολύ ανθεκτικό ξύλο που άντεχε τις κακουχίες. Το γεγονός αυτό, οδήγησε και στην πρώτη χρυσή εποχή των βαρελοποιών. Νέοι πελάτες έφταναν συνεχώς από την Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Τη δεκαετία του '50 ανέλαβαν τη βαρελοποιία ο παππούς Κωνσταντίνος και τα αδέρφια του, Τριαντάφυλλος, Γιώργος και Αιμίλιος και αποφάσισαν ότι έπρεπε να οργανώσουν την επιχείρηση αγοράζοντας τα πρώτα μηχανήματα και ανοίγοντας την πρώτη βιοτεχνία, στο Μέτσοβο. Σιγά σιγά επεκτείνονται και στα βαρέλια για ελιές, που εξάγονταν τότε στο εξωτερικό και μεγαλώνουν το πελατολόγιο τους. Σε αυτό το εργαστήρι στο Μέτσοβο έμαθαν τη δουλειά και ο Δημήτρης και ο Τιμολέων Δάλλα. Στην αρχή, πηγαίνοντας τα καλοκαίρια για να βγάλουν ένα «χαρτζιλίκι» και αργότερα τελειώνοντας το σχολείο, ανέλαβαν σιγά σιγά οι ίδιοι την επιχείρηση. Η δεκαετία 1985-1995 είναι η δεύτερη χρυσή εποχή όπου το εργαστήριο μεταφέρεται πλέον στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων για να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χώρου και πλεόν το εργαστήριο γίνεται μία οργανωμένη βιοτεχνία. Η τέχνη περνάει από γενιά σε γενιά και πλέον η εταιρία διοικείται από την 4η γενιά της οικογένειας Δάλλα, τον Κωνσταντίνο και Τριαντάφυλλο όπου συνεχίζουν με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι που είχε ο παππούς Γιάννης…